Foto’s Takje toernooi 2012

Afgelopen zondag werd weer het traditionele Takje Toernooi georganiseerd. Emiel ‘Takje’ Branbergen verloor in 2005 op jonge leeftijd de strijd tegen een ongeneselijke spierziekte. Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi wordt om twee redenen georganiseerd: het is uiteraard een gezellig samenkomen van FC Groningen supporters uit verschillende geledingen, maar het is ook de bedoeling om een leuk bedrag bij elkaar te verzamelen voor Vereniging Spierziekten Nederland.

In Sporthal Beijum begonnen op de vroege zondagochtend 9 teams aan het toernooi. Na de poulefase waarin leuke wedstrijden werden gespeeld, bleven er 4 teams over die zich plaatsten voor de halve finales. Aszen FCG mocht het opnemen tegen de nieuwkomers van FCG Emmen en Groningen Fanatics speelde tegen D/E Trap. In het Drents onderonsje was Assen met 3-2 te sterk en mochten het in de finale opnemen tegen de GF die hun halve finale met 6-3 hadden gewonnen. In de finale bleek Aszen FCG de sterkste deelnemer van het toernooi en wonnen verdiend met 2-1.

Omdat nog niet alle opbrengsten binnen zijn kunnen wij nog geen bedrag bekend maken, maar zodra dat bekend is zullen wij dat communiceren en vervolgens overmaken naar de Vereniging Spierziekten Nederland.

De volgende editie zijn wij van plan om een aantal dingen te veranderen, naar aanleiding van tips/klachten die wij hebben ontvangen. Deze mogen ook altijd gestuurd worden naar takjetoernooi@groningenfanatics.nl, dan is het zeker dat wij het onder ogen krijgen en kunnen we er iets mee doen.

Poule A:
1. Aszen FCG
2. D/E Trap
3. Boerenmacht
4. FCGForum
5. FCG Ladies

Poule B:
1. Groningen Fanatics
2. FCG Emmen
3. Café Sluys
4. GTWS
5. Waterloo Bar (afgemeld)

Halve finales:
D/E Trap – Groningen Fanatics 3-6
Aszen FCG – FCG Emmen 3-2

Finale:
Groningen Fanatics – Aszen FCG 1-2